Loop mee met het team van de Groene Marathon van 17-23 mei

In de Week van de Groene Marathon van vrijdag 17 mei tot en met het begin van de verkiezingen op  donderdag 23 mei loopt het team in zeven middagen de hele route van ruim 40 kilometer. Een tocht langs de mooiste stukjes stadsnatuur waarin iedere dag een ander aspect van de route aan bod komt en we met praten met zoveel mogelijk buurtbewoners. Details, onderwerpen, tijden en plaatsen worden gedurende de week aangepast.

 

kanotocht-1

Zondag 26 Kanotocht over de Rotte

Als onderdeel van de campagne  en slotstuk van de Week van de Groene Marathon trok een karavaan van circa 20 kano’s en kajaks zondag 26 mei met de kano  over de Rotte, de zogenaamde patattocht.
Dit om aandacht te vragen voor de slechte staat van de Binnenrotte en wat wij daar als Groene Marathon aan gaan doen.

Vanaf Donderdag 23 mei

De digitale stembus is open. Stem Nu op De Groene Marathon voor meer natuur en mogelijkheden om het hele jaar door te wandelen, rennen, fietsen en genieten van en in de natuur in de stad.


Al gelopen:

Kikker De Groene Marathon bezoekt basisschool de Blijberg

Vrijdag 17 mei: Van Centrum naar Blijdorp: Educatie

Op de eerste dag aandacht voor de educatieve kant van de Groene Marathon: De Groene Marathon brengt scholieren in contact met de natuur in eigen buurt. Bijvoorbeeld door lesbrieven, natuurwandelingen in samenwerking met Rotterdam Natuurlijk!
Meer weten? We lopen vanaf 13.00 uur langs de Rotte naar de Mevlana Moskee aan het eind van de Beukelsweg. Om 15:00 is de kikker op de Blijbergschool aan de Gordelweg.

Proefpark De Punt langs de Hudsonstraat; een van de vele buurtinitiatieven langs de route van De Groene Marathon

Zaterdag 18 mei: Langs Spangen via Bospolder langs Delfshaven

De tweede dag liep het team van de Groene Marathon van 14.00 tot ca 17.00 uur de Bocht om Spangen. Vanaf het Spartastadion via Bospolder en Delfshaven naar de Euromast. Langs dit stuk van de route zijn al veel initiatieven actief. De Groene Marathon wil het beheer van de route als geheel bevorderen door deze activiteiten met elkaar te verbinden.
Het team van de Groene Marathon bezocht deze middag zoveel mogelijk lokale initiatieven op het traject.

havenspoor-1

Zondag 19 mei: Charlois, van de Maastunnel door Charlois langs Havenspoorpad

In dit traject ligt een oud havenspoor dat de Groene Marathon zal uitwerken tot een groene lijn die de ecologische gebieden in Rotterdam verbindt. Het wordt een wilde groene buffer tussen de industriële stadshavens en de woonwijk Charlois. Een leefgebied voor bloemen en vleermuizen en een daarmee een alternatieve route voor de havenforens. Op deze dag verkent het team het toekomstige Havenspoorpad.

Enk_kl

Maandag 20 mei: Dwars-door-Zuid: Stadsnatuur

Vandaag lopen we door Het Zuiderpark naar Vreewijk. Het zuidelijk deel van het traject is al behoorlijk groen en heeft veel ruimte om gezond te ontspannen. Natuurtuinen, volkstuinen, park en speelplaatsen. De Groene Marathon wil de natuurwaarde van dit groen versterken en een aantal concrete knelpunten oplossen.
Om 16:00 verzamelt het team bij de Enktuin om de plannen toe te lichten.

bloem1

Dinsdag 21 mei: IJsselmonde: Natuur ontdekken

Het Brienenoordeiland is een van de belangrijkste natuurlijke leefgebieden in de stad, maar bijna niemand weet dit. Door het bouwen van een observatorium laat de Groene Marathon dit prachtige gebied overzien en beleven.

vivian

Woensdag 22 mei: Kralingsebos: Sport en recreatie

Er is al heel veel te zien en te doen in het Kralingsebos. En het kan nog beter: De Groene Marathon sluit het Kralingsebos aan op de grotere route langs de andere groene gebieden in Rotterdam. Het park wordt daardoor beter bereikbaar voor sporters en recreanten. Er komen watertappunten en routemarkeringen.
Deze dag voert de tocht langs alle recreatieve plekken in het Kralingsebos. Daar ontmoeten we Nederlands marathon kampioene Viviane Ruyters en de Rotterdam Running Ambassadors.